Якось до спеціалізованого магазину дитячих іграшок «Панда» забігла вулична руда кішка. Роззирнувшись довкола, вона задоволено муркнула і вмостилася між яскравими коробками з ляльками, автомашинами та всілякими звірятами. Кішка поводила себе так чемно й сумирно, що покупці, які заходили до крамниці, спочатку сприймали її за іграшку і лише потім помічали, що вона справжня.

Директор магазину Василь Ковач спробував було виставити за двері непрохану гостю, але кицька вперто шмигала назад і ховалася між пакунками. Врешті пан Василь, людина добра, змирився з таким квартирантом, а потім і звик до рудої. А кішці так сподобалося нове місце, що вона надумала навести тут кошенят. Уявляєте стан пана Василя, котрий якось заглянув у коробку, а там нявчить п’ятеро новонароджених малюків! Вони були такі безпомічні, ще геть сліпі, й чоловік розгубився: що робити з цим сімейством? Кажуть, люди нині стали жорстокіші, але це не про пана Василя. Він подумав і вирішив прилаштувати кошенят у добрі руки. Ото заходить до магазину покупець, вибирає іграшку, а пан Василь придивляється, чи можна йому довірити кошеня. А оскільки в магазин дитячих іграшок ходять переважно люди, які мають малих дітей або внуків, то пан Василь незабаром благополучно роздарував усіх п’ятьох кошенят, дарма що непородисті.

Упоравшись із цією проблемою, чоловік думав, що тепер може полегшено зітхнути. Але вдома його чекав новий котячий сюрприз. Сусідка показала двох маленьких тваринок, які жалібно нявчали під будинком. Виявилося, їхня мама загинула і мурчики залишилися самі. Так у магазині знову з’явилися кошенята: одне сіре, друге — чорне. І коли руда кішка за звичкою прийшла в гості, тепер уже на неї чекала несподіванка: два голодні пухнасті клубочки. Материнський інстинкт одразу ж узяв гору. А пан Василь знову має клопіт: шукає для котиків турботливих господарів.

Івано-Франківськ.