Вибух на шахті «Краснолиманська»забрав життя 25 гірників, 11 пропали безвісти
Жахлива трагедія розігралася на глибині 997 метрів шахти «Краснолиманська», де в понеділок увечері стався вибух. На аварійній дільниці в цей час перебували 48 гірників, 9 з них самостійно вийшли на поверхню. На місце трагедії прибули 54 відділення гірничорятувальників, і невдовзі вдалося відшукати й підняти тіла 25 загиблих шахтарів. Доля ще 11 підземних робітників поки що невідома, повідомляє наш власний кореспондент з Донецької області Ліна КУЩ. 
На жаль, у гірничорятувальників практично не залишилося надії знайти їх живими: пошуки ускладнені сильною пожежею і великою задимленістю виробок. Отже, за найтрагічнішого результату, кількість загиблих може досягти 36 чоловік. На місці НП працює урядова комісія на чолі з віце-прем’єр-міністром Андрієм Клюєвим.
Туди прибули також Міністр МНС Григорій Рева та Міністр праці і соціальної політики Михайло Папієв. Комісія визначила, що попередня причина аварії — вибух метану.
На час виникнення пожежі в лаві відбувалася перезмінка ланок. Тіла 18 шахтарів прибулі за тривогою рятувальники знайшли в конвеєрному штреку, а сімох — безпосередньо в південній лаві. Із 12 врятованих гірників стан 11 задовільний, їх відпустили додому. Госпіталізовано лише одного шахтаря, повідомили в Центральному штабі державної воєнізованої гірничорятувальної служби.
За словами начальника штабу Державної воєнізованої гірничорятувальної служби Сергія Смоланова, температура повітря в шахті становить 50 градусів за Цельсієм, виробки задимлені, вибухом зруйновано перемички, порушено провітрювання гірських виробок дільниці. Коли верстався номер, стало відомо, що технічна рада прийняла рішення затопити аварійну дільницю, — всі надії знайти зниклих безвісти гірників утрачено.