28-річна польська туристка під час ночівлі туристичної групи в районі гори Бербенескул, що в Карпатах, вийшла з намету і ніби розчинилася в темряві...
Про це мобільним телефоном сповістив рятувальників керівник польської туристичної групи, яка прямувала від гори Дземброні Чорногорським хребтом до гори Говерла. На пошуки зниклої, як повідомили в прес-службі МНС України в Івано-Франківській області, вирушив пошуковий загін, до якого приєдналися місцеві лісівники та члени туристичної групи. Велике занепокоєння спричинило те, що був густий туман, а температура впала до чотирьох градусів тепла. Та жінку на другий день таки вдалося знайти, щоправда, аж на закарпатській стороні.
Як було встановлено, вона вирушила в мандри серед ночі цілком свідомо, начебто після емоційного з’ясування своїх стосунків з товаришками. Їй пощастило: одну ніч вона перебула в кошарі, де ночують пастухи, коли випасають високо в горах худобу, а наступного дня зустріла місцевих жителів, які її нагодували. Після того, як мандрівницю доправили до табору, польські туристи продовжили свій маршрут у напрямку гір Говерли та Петроса.
Івано-Франківська область.