Минулих вихідних громадськість Рівненщини на території Державного історико-меморіального заповідника «Поле Берестецької битви», що в селі Пляшева Радивилівського району, вшановувала пам’ять козаків, які полягли 1651 року в битві під Берестечком. Тут відкрито виставку робіт відомого рівненського фотохудожника Анатолія Мізерного «Круг містечка Берестечка».
— Моє рідне село Рідків за три кілометри від Пляшевої. Ще змалечку любив слухати від прабабці Югенки козацькі історії. З нею ходив на Козащину (так мої односельці називали тодішні Козацькі Могили). То було свято душі. Люди йшли, щоб віддати шану героям, поставити свічечку і мовчки, про себе, проказати молитву. А вже потім поспілкуватися з екскурсоводами, помилуватися тутешніми краєвидами, — розповідає Анатолій Мізерний. — Щороку, як тільки сходив сніг і поля трошки підсихали, вирушали хлопчики на пошуки козацьких скарбів. Потім всі знахідки осідали у краєзнавчому куточку школи, а вже згодом передавали знайдені люльки, кресала до музею, що в Пляшевій. Скільки себе пам’ятаю, мене завжди тягнуло в ці святі місця...
Усі враження Анатолія Мізерного від побаченого передано в його фотороботах на виставці «Круг містечка Берестечка». На них зафіксовано археологічні знахідки на місці битви, паломництво людей, вшанування пам’яті полеглих за волю України, пейзажі, які зачаровують кожного.