Увечері 19 травня однорічному Сашку Прокопцю стало зле. Вночі в дитини була блювота, а ранком температура піднялася до 390. Батьки вирішили не викликати дільничного, а негайно повезли маля до Інституту педіатрії, акушерства і гінекології, де Сашко стоїть на обліку.
Хворого оглянув педіатр, однак причин нездужання не встановив. Дитину взяли на контроль. Наступного дня йому стало гірше. Почалася сильна інтоксикація. Хлопчик лежав під крапельницею.
За словами Тетяни, мами Сашеньки, лише на третій день незрозумілої хвороби сина в пункті роздачі дитячого харчування поліклініки Соломенського району оголосили про те, що причиною захворювання багатьох малят могла стати неякісна продукція молочної кухні... Тобто ще два дні після початку спалаху інфекції діти харчувалися сирками молочної фабрики-кухні дитячого харчування № 1.
А через тиждень(!) після початку хвороби додому до Прокопців зателефонували з дитячої поліклініки, цікавилися — чи не занедужав, бува, їхній син. Сашенька на той час завдяки лікарям ІПАГу вже одужав. Одужала і мама, яка підхопила від сина інфекційний вірус.
Батьки маленького Сашка не будуть подавати в суд на молочну кухню, що нагодувала їхню дитину сирком, небезпечним для життя. Вони не вірять в успіх цього. Кажуть, що позиватися в нашій країні з медичними закладами собі дорожче.
P. S. Епідеміологічне розслідування встановило, що причиною виникнення масового захворювання серед маленьких киян у віці від шести місяців до двох років стала молочна продукція молочної фабрики-кухні дитячого харчування № 1. Висувалися різні версії отруєння — від помсти конкурентів (!) молочної кухні до ротовірусної інфекції. Районна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом масового отруєння дітей продукцією МКХ «Молочна фабрика-кухня дитячого харчування №1».