У Черкаській державній податковій адміністрації підбито підсумки конкурсу «Податки очима дітей 2004». Юні плакатисти знайшли такі несподівані ракурси заклику «Більше податків — краще життя», що дорослі художники «відпочивають».
У цьому феномені ще раз переконалися всі, хто ознайомився з роботами фіналістів обласного конкурсу, організованого ДПА в Черкаській області .
Утім, діти показали не лише свої малюнки, а й витвори ужиткового мистецтва, навіть підготували веселий і дотепний мультфільм про невдаху, який «забував» сплачувати податки, і що з цього вийшло.
Всі учасники «податкового конкурсу» не лише фантазери — художники. Школярі молодших і старших класів — досвідчені волонтери обласної ДПА. З гордістю носять вони яскраві зелено-жовті галстуки юних волонтерів і з ентузіазмом допомагають своїм шефам — податківцям. Зокрема, в популяризації знань про наповнення державної скарбниці серед своїх однокласників, навіть, буває, «виховують» і дорослих.
Вітали переможців конкурсу на кращий малюнок в урочистій і святковій атмосфері. Подарунки і дипломи талановитим авторам вручав головний податківець України Юрій Кравченко, який проводив того дня в Черкасах нараду голів ДПА центральних областей.
«Чудові малюнки. Кожного волонтера потрібно прикріпити до мільйонера», — сказав, ознайомившись з виставкою робіт конкурсантів, Юрій Федорович. Справді, чому б вітчизняним мільйонерам не взяти під опіку юні таланти України, цвіт національного інтелекту? Податківці підказують правильний шлях.
На знімку: голова ДПА України Юрій Кравченко з переможцями обласного конкурсу «Податки очима дітей 2004» та юними волонтерами ДПА в Черкаській області.