Про це сім’я відомого вітчизняного лікаря-травника Данила Зубицького заявила у відкритому листі до української громадськості. Зокрема, у ньому ідеться про те, що справа Зубицьких опинилася в руках людей, які не мають жодного стосунку до династії відомих лікарів і до медицини взагалі.
Сім’я Зубицьких на прес-конференції в Києві зробила наступні заяви.
Приватне підприємство «Народна медицина Данила Зубицького» після смерті його засновника (у грудні 2003 року) переоформлено в ТОВ, контроль над яким перейшов до чотирьох засновників.
Як заявив Олександр Зубицький, люди, які контролюють підприємство, закрили єдину в Києві аптеку народної медицини, створену Данилом Никифоровичем, під формальним приводом — зміна орендної плати. Є також інформація, що першу в Європі фітоклініку, створенню якої присвятив останні роки життя Данило Никифорович, вони хочуть використовувати як бізнес-центр, що здається в оренду. На думку синів Д. Зубицького, некваліфіковані консультації, які надають в аптеці підприємства люди, що не мають стосунку до медицини, можуть призвести до непередбачених наслідків, перші симптоми яких виявилися у скаргах покупців. Короткий аналіз призначень, виписаних в аптеці, котрий провів Олександр Зубицький, показав, що люди, які є їх «авторами», керуються скоріше не медичними, а матеріальними інтересами — збільшення обсягу продажу. Однак найнебезпечніше у ситуації, яка склалася, це те, що з виходом з-під контролю династії Зубицьких підприємства технології виробництва лікарських препаратів не може бути дотримано в повному обсязі.
Великою мірою успіх препаратів Зубицького завдячує секретам технології виробництва. Ці секрети, як і багато інших елементів медичної практики, Данило Никифорович передав лише своїм синам, як продовжувачам його справи. Олександр Данилович Зубицький, професійний медик, проведення консультацій якого у фітоклініці намагаються приховати на підприємстві, не має можливості контролювати і керувати процесом виробництва ліків, що є гарантією дотримання рецептури Данила Никифоровича Зубицького. Без важливих секретів — елементів виробництва і рецептури, якими володіє лише сім’я Данила Никифоровича, ефективність препаратів, що випускає підприємство, неминуче буде зведено до мінімуму. Така позиція Зубицьких.