Обласний кризовий центр соціально-психологічної допомоги дітям, які зазнають насильства в сім’ї і потребують захисту, відкрито у Кіровограді. Заклад утримуватиметься за рахунок місцевого бюджету.
Міністр України у справах сім’ї, дітей та молоді Валентина Довженко під час відкриття центру зазначила, що донедавна у нашій країні намагалися не згадувати про проблему насильства в сім’ї. Вважалося, якщо чоловік б’є жінку — значить, любить, якщо батьки б’ють дітей — значить, виховують. І лише нині почали відкрито говорити про жорстоке поводження з хлопчиками та дівчатками. За її словами, опитування, проведене нещодавно міністерством спільно з Державним інститутом сім’ї та молоді, засвідчує, що майже дев’яносто відсотків дітей бувають свідками бійок і сварок у сім’ї, понад п’ятдесят відсотків батьків регулярно б’ють дітей і лише вісімнадцять відсотків вважають, що в їхніх родинах панує нормальна атмосфера...
Щойно відкритий у Кіровограді кризовий центр розраховано на перебування в ньому дітей від семи до вісімнадцяти років. Тут фахівці надаватимуть психологічну, соціально-педагогічну, медичну, юридичну та інформаційну допомогу дітям, котрі її потребують. Діти, які постраждали від насильства, проходитимуть курси психологічної та фізичної реабілітації.
Кіровоград.