Довічне ув’язнення — такий вирок виніс Апеляційний суд Чернівецької області двом обвинуваченим у вбивстві заступника голови Івано-Франківської облдержадміністрації, кандидата в народні депутати Миколи Шкрібляка. Нагадаємо: його вбили 29 березня 2002 року в під’їзді будинку в центрі Івано-Франківська, де він мешкав.
Прокурор області Юрій Юрченко на прес-конференції сказав: судовим слідством встановлено, що громадянин Т. хотів стати народним депутатом, але, усвідомлюючи, що законним шляхом він цього не досягне, підготував убивство свого конкурента Миколи Шкрібляка. Він також мав на меті усунути з передвиборних перегонів ще одного претендента на місце депутата Романа Зварича. І у такий спосіб сподівався перемогти на виборах до парламенту. Група злочинців, яку фінансував цей чоловік, отримала від нього транспорт, житло, засоби зв’язку. Її завданням було стежити за Миколою Шкрібляком і чекати відповідної команди. Команда надійшла 29 березня і того самого дня її було виконано. Як встановлено слідством, за це вбивство виконавцям обіцяли суму понад 20 тисяч у. о., якої вони, до речі, так і не отримали.
Один із обвинувачених не визнав себе винним. Другий учасник злочину визнав свою вину частково. Ще двох безпосередніх виконавців злочину розшукують. Прізвища засуджених до того, як вирок набуде чинності, не оприлюднюють.
Івано-Франківськ.