Майже 300 столичних шкіл із 520 мають свої видання
Їх представники і зібралися в суботу у Палаці дітей та юнацтва, щоб себе показати і на інших подивитися. Треба зазначити, шкільним редакціям було що продемонструвати. Від листівок до друкованого видання дорослого формату з чудовими ілюстраціями і змістовними матеріалами побачили учасники семінару шкільної преси. Його організували відоме в Україні, і не тільки, юнацьке інформаційне агентство «Юн-прес» та Головне управління освіти і науки Київської міськдержадміністрації.
На семінарі, який, до речі, проводили вп’яте, діти обмінювалися досвідом, спілкувалися з професіоналами, наводили мости між редакціями. Одне слово, було цікаво й весело.
— Ця зустріч — лише одна з форм роботи з юнкорами, — каже керівник агентства «Юн-прес», координатор шкільної преси столиці Надія Іллюк. — Під час канікул ми проводимо виїзні навчально-оздоровчі семінари в таборах, «круглі столи» та диспут-клуби. Обговорюючи ті чи ті проблеми в майстер-класах, діти вчаться оцінювати ситуацію, шукають шляхи подолання труднощів, визначають орієнтири тощо.
Більшість нинішніх юнкорів мріє стати журналістами. Гадаю, за такої підтримки їхні бажання справдяться.