До 11,3 мільярда гривень, або на 7,5 відсотка, зросте в новому році обсяг промислового виробництва в обласному центрі, прогнозує міська влада Донецька. Левову частку доходів у міський бюджет дадуть великі підприємства. Водночас проблему зайнятості населення дедалі більше розв’язує малий бізнес. На 11,6 тисячі малих підприємств працюють 67 тисяч осіб. Ще 42 тисячі донеччан зареєстровані як приватні підприємці.
Про додаткове джерело бюджету розповідає міський голова Олександр Лук’янченко:
— Перехід на грошову оцінку землі під час оформлення орендних відносин дасть змогу розширити податкову базу з цього виду доходів місцевого бюджету на 28 відсотків. У 2004-му надходження орендної плати передбачається в сумі майже 30 мільйонів гривень, що наполовину перевищує рівень попереднього року.
До кінця року в обласному центрі буде збудовано понад 90 тисяч квадратних метрів житла, 34 кілометри газопроводів і реконструйовано 60 тисяч квадратних метрів автошляхів. Триватиме капітальний ремонт Донецького академічного українського музично-драматичного театру, реконструкція фізкультурно-оздоровчого комплексу в Кіровському районі, капітальний ремонт палацу спорту «Дружба» та спорткомплексу «Октябрьский». Майже два мільйони гривень буде витрачено на ліквідацію підтоплень житлових будинків у мікрорайонах міста. Радо сприйняли донеччани звістку про те, що в місті триватиме будівництво метрополітену. На ці цілі передбачається виділити 12,5 мільйона гривень.