Наше здоров’я багато в чому залежить від нашого способу життя, від того, що ми їмо й п’ємо, чим дихаємо. З’ясовується, ми можемо контролювати не тільки раціон харчування, а й повітря.
У 60—70-ті роки минулого сторіччя вчені розробили теорію загальної патології. Суть її полягає в тому, що всі хвороби мають різні причини, але на клітинному рівні вони протікають практично однаково. Будь-яка недуга, згідно з цією науковою концепцією, розпочинається із втрати негативного заряду в ослаблених клітинах. Інакше кажучи, стан здоров’я людини залежить від величини негативного електричного заряду на мембранах клітин. Поки заряд великий, клітина і весь організм молоді. Як тільки він опускається нижче допустимої межі, мембрана (своєрідний щит проти недуг) уже не може виконувати своєї захисної функції.
Як же продовжити молодість і зберегти здоров’я? Відповідь на це запитання підказала вченим природа. Відомо, що більшість довгожителів — горці, а найкраще відновлюються сили на морських курортах. Річ у тім, що повітря цих районів насичене негативно зарядженими іонами (аероіонами). Вони й підтримують необхідний рівень негативного електрозаряду на клітинних мембранах.
— Цілющий вплив аероіонів на людину відкрив ще в 30-х роках ХХ сторіччя російський вчений — професор Олександр Чижевський. Він створив універсальний прилад (відомий як електроефлювіальна люстра Чижевського) для лікування та профілактики електрикою великої кількості захворювань, — розповідає директор київського магазину «Товари для здоров’я» Іван Гаращенко. — Сьогодні лікарі констатують, що застосування люстри Чижевського завдяки вироблюваним нею аероіонам сприяє підвищенню імунітету організму, робить кістки і тканини міцнішими. Під час вдихання аероіонів «розправляються» легені, через деякий час хворі на бронхіальну астму фактично позбавляються нападів. Під впливом люстри виліковується пневмонія, швидко загоюються рани, розсмоктуються тромби тощо. Крім того, вона сприяє поліпшенню самопочуття в дітей, що страждають на респіраторну та шкірну алергію. Якщо повітря іонізоване, у них нормалізується склад крові, підвищується апетит, поліпшується сон, знижується рівень дратівливості.
Науковці звернули увагу, що люди, які довго перебувають у приміщенні, оснащеному кондиціонером, часто і тяжко хворіють. З’ясувалося, що фільтри цих приладів не пропускають природних аероіонів. Небезпечні для нашого здоров’я також телевізори й комп’ютери. Їхні екрани не лише поглинають усі корисні негативні іони, а й у величезній кількості віддають нам шкідливі позитивні. У цих випадках люстра Чижевського здатна убезпечити людину від шкідливого впливу сучасної цивілізації.