На Івано-Франківщині перебувають 17 журналістів із Півдня та Сходу України. Триденний візит колег відбувається в рамках проекту «Схід-Захід: редакції за обміном», що реалізується міжнародною громадською організацією «Інтерньюз-Україна».

Першого дня за участі гостей, представників місцевих ЗМІ та громадських організацій відбувся круглий стіл. На зустрічі обговорювались злободенні теми: дотримання журналістських стандартів під час висвітлення останніх подій в місцевих ЗМІ, роль громадської журналістики та нових медіа, а також способи взаємодії представників медіа та громадськості в сучасних умовах «інформаційної війни».

У планах візиту також відвідини місцевих редакцій, спілкування з керівництвом області та міста, а також знайомство з Галичиною та її мешканцями. Журналістів повезуть до музею Степана Бандери у селі Старий Угринів та до музею Гуцульщини в Коломиї. Також вони переглянуть виставу «Нація» за творами Марії Матіос у виконанні акторів обласного академічного музично-драматичного театру імені Івана Франка.

Місцевий координатор проекту, завідувач відділу інформаційно-аналітичних програм обласної телерадіокомпанії «Карпати» Ольга Котюк, розповіла, що такі обміни мають сприяти діалогу представників різних регіонів нашої держави та розумінню контексту журналістської роботи. А ще показати, що насправді відмінності між сходом і заходом України незначні, адже «і там, і тут живуть патріоти, які люблять свою землю». Загалом, господарі-організатори дуже сподіваються на те, що гостям у нас сподобається, і вони повезуть додому найкращі враження та журналістські доробки.

Івано-Франківська область.