Вашим дітям нема де гратися? Тоді зробіть так, як громада у місті Радивилові на Рівненщині. Згуртуйтеся і облаштуйте майданчик самі.

— Усе почалося з нагальної потреби в майданчику, де дітвора могла б проводити дозвілля. Цілком підходящою для такого об’єкта стала земельна ділянка у відпочинковій парковій зоні. Ми отримали добро на її використання і взялися до роботи, — розповідає один з ініціаторів створення майданчика Людмила Пасічник. — І що не день, то збиралося дедалі більше люду. Обгородили майданчик шинами. Діти запропонували пофарбувати їх (на знімку саме кипить робота) — так огорожа стала веселішою на вигляд. Встановили футбольні ворота, турнік, бруси, а ще — кілька гойдалок для найменшеньких. Є тут і пісочниці, і дерев’яні лавочки. Готується також майданчик для гри у волейбол, баскетбол. Довкола території висадили деревця. Цікаво, що на толоку приходили сім’ями.

Що ж стосується матеріальних витрат, то частину взяли на себе меценати. Одне слово, за короткий період буквально на голому місці постав доволі привабливий для радивилівців об’єкт. Тут уже щодня проводять вільний час, займаються спортом декілька десятків підлітків та молоді.

— Це один із прикладів того, наскільки важливою є громадська ініціатива, — каже міський голова Радивилова Микола Карапетян. — Влада теж підтримала цю ініціативу і матеріально, і технічно, і морально.

 

Млинів

Рівненської області.

Фото автора.