Злочинність голими руками міліція не приборкає. Для цього потрібні спецтехніка, спецзасоби, зброя. Найсучасніші вітчизняні досягнення демонстрували міліціонерам Рівненщини співробітники науково-дослідного центру «Спецтехніка» при Міністерстві внутрішніх справ України.

Чи не найбільше людей було біля стендів з оптичними прицілами та з розробленим українськими зброярами пістолетом «Форд» і його модифікаціями. «Форд» тепер на озброєнні не лише у міліції, а й в інших силових служб нашої держави (досі вони користувалися винятково зброєю російського виробництва).
Біля електронного безкульового тренажера теж людно: кожному хочеться перевірити себе на влучність. Тренажер дає можливість відшліфувати початкові навички стрільби, а також заощаджувати кошти на патронах, які потрібні для стрільби у тирі. Компактний, не потребує великих площ.
Від бронежилетів у небезпечних ситуаціях залежить життя правоохоронців. Як зазначають фахівці центру, наші бронежилети кращі від європейських, бо виконані з балістичних тканин світового класу, а за цінами іноземці не можуть конкурувати з нами.
Із-поміж інших експонатів виставки, організованої Департаментом з матеріально-технічного забезпечення МВСУ, викликали інтерес розробки українських науковців — багаторазовий контейнер для перевезення вибухових речовин, а ще — гідродинамічна система («гідрогармата») для знешкодження вибухових пристроїв, яка зводить до мінімуму ризик для життя під час виконання цих робіт. За словами науковців відділу спецрозробок, у найближчій перспективі на знешкодженні вибухових пристроїв використовуватимуть і роботів.
— В Україні, крім бронежилетів, патронів, гумових кийків та наручних браслетів, до розпаду Союзу практично нічого з міліцейського спорядження і техніки не виробляли, — розповідає перший заступник начальника Департаменту з матеріально-технічного забезпечення МВСУ, генерал-майор міліції Юрій Голуб. — Співробітники науково-дослідного центру «Спецтехніка» мали заповнити цю прогалину. І ви можете пересвідчитися, чого вони досягли у співпраці з науковцями за такий порівняно короткий термін. У найближчій перспективі порадують нас ще новинками.
Рівне.