Днями у Криму вчетверте стартує Міжнародний конкурс молодих піаністів ім. Алемдара Караманова. Нинішнє двотижневе суперництво віртуозів різних виконавських індивідуальностей і шкіл відбудеться під патронатом Голови Верховної Ради автономії Бориса Дейча.
Партитури класичної музики і твори Караманова гратимуть 50 учасників з України, Білорусі, Росії, Вірменії Грузії, Сербії та Китаю. А в «екзотичній» номінації «Інтернет, що звучить» усі бажаючі піаністи подадуть музичний файл свого виконання.
Трьох кращих віртуозів запросять на фінал і заключний концерт, який відбудеться 21 листопада у Сімферополі. Журі престижного конкурсу очолює професор Московської консерваторії заслужений артист Росії Юрій Слєсарєв.
У концерті на честь відкриття конкурсу очікують виступу московського баса Володимира Байкова, який виконає вокальний цикл А. Караманова. Прозвучить і  довгоочікуване: музична розповідь про земний шлях Сина Божого Ісуса — перша з десяти частин симфонічного циклу А. Караманова «Звершишася» — «Так возлюбив Бог світ». Написаний 38 років тому твір музикознавці називають «справжнім симфонічним Євангелієм». Щоб донести до слухачів усю «небесність» партитур Караманова, склад оркестру Кримської держфілармонії розширено викладачами і студентами Сімферопольського музичного училища та солістами Кримськотатарського музичного театру.
Крим.