Сьогодні у Міжнародному виставковому центрі в Києві (Броварський проспект, 50) відкривається перший Міжнародний водний форум «АКВА Україна-2003». Його завдання — сприяти розвитку водозабезпечення України, підвищенню культури водокористування, впровадженню передових технологій ресурсозбереження й очищення води. А, як відомо, наша держава є однією з найменш забезпечених у Європі за запасами водних ресурсів на душу населення. А використовуємо і забруднюємо ці запаси ми в декілька разів інтенсивніше за інші держави.
У форумі бере участь понад 130 організацій з багатьох країн світу. Під час науково-практичних конференцій, «круглих столів» буде обговорено доповіді центральних органів влади щодо державної політики з питань водних ресурсів, нормативно-правові аспекти водокористування, водопостачання та водовідведення.
Відбудеться обговорення зміни хіміко-біологічних якостей питної води і їх вплив на здоров’я населення, правової бази у сфері контролю за виробництвом фасованої (бутильованої) води, класифікації мінеральних вод. Ітиметься також про гармонізацію українського водного законодавства з європейським.
На форумі працюватиме виставка передових світових технологій і обладнання для водопідготовки, водопостачання та водовідведення. Пройдуть презентації кращих технічних засобів відомих вітчизняних і зарубіжних компаній.
Форум триватиме до 7 листопада.
Київ.