Дедалі більше керівників з Криму притягують до кримінальної відповідальності.
Серед них і ялтинський міський голова Сергій Брайко. Його звинувачують у незаконній приватизації і продажу земель Південнобережжя. А ще у зловживанні владою, що призвело до тяжких наслідків.
За даними слідства, ялтинський голова передав у приватну власність і під індивідуальну забудову земельні ділянки, що розташовані в охоронній зоні «Нова Ялта». Внаслідок цього держава зазнала збитків на суму майже 1 млн. грн. Крім цього С. Брайко начебто уклав кілька договорів оренди земельних ділянок на суму 800 тис. грн.
Генпрокуратура порушила кримінальну справу і відносно начальника управління охорони здоров’я виконкому Ялтинської міськради Валентина Лепіхова. Його звинувачують в закупівлі медикаментів за завищеними цінами.
В ізоляторі тимчасового утримання побував міський голова Алушти Олексій Нечаєв. Йому пред’явлено звинувачення за статтями 191 і 366 Кримінального кодексу України — заволодіння чужим майном у розмірі 1,8 млн. грн. шляхом службового підлогу.
Затримано головного архітектора Ялти Юрія Іванченка. Його звинуватили в отриманні хабарів і зловживанні службовим становищем.
Міський голова Алупки Валерій Андик і селищний голова Сімеїза Микола Макаренко перебувають у розшуку.
Відбулися кадрові зміни і в кримській прокуратурі. З формулюванням «за серйозні недоліки в роботі» звільнено з посад першого заступника прокурора автономії Володимира Реброва і начальника слідчого управління кримської прокуратури Олексія Домнікова. Генеральний прокурор України задовольнив прохання прокурора Криму про звільнення деяких посадових осіб прокуратури автономії. З кріслами розпрощалися, зокрема, прокурори Сімферополя, Євпаторії, Керчі та інші правоохоронці, які «безвідповідально ставилися до виконання своїх обов’язків».
Крим.