Комітет Верховної Ради з питань свободи слова та інформації ініціює відмову від податкових перевірок ЗМІ на час виборчої кампанії. На черговому засіданні комітету депутати, які входять до його складу, одноголосно підтримали проект постанови Верховної Ради України «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2004 року».
Цією постановою передбачається рекомендувати Кабінету Міністрів «вжити заходів щодо припинення перевірок відповідними службами виконавчої влади і державних установ засобів масової інформації під час передвиборної кампанії по виборах Президента України з 1 січня до 30 жовтня 2004 року». А Державній податковій адміністрації — «змінити графіки перевірок засобів масової інформації на період передвиборної кампанії по виборах Президента України у 2004 році». Комплексні перевірки ЗМІ пропонується дозволити лише після завершення виборчої кампанії, після 30 жовтня 2004 року.
Як зазначено в пояснювальній записці до постанови, її автори —народні депутати Микола Томенко, Іван Сподаренко, Іван Бокий, Володимир Яворівський, Валерій Мішура та Сергій Правденко —виходили «з необхідності безумовного забезпечення конституційних гарантій на свободу слова в Україні, вільне вираження своїх поглядів і переконань, створення належних умов для творчої діяльності журналістів, забезпечення плюралізму думок у матеріалах друкованих та електронних ЗМІ» тощо.
Вл. інф.