Комітет Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності на своєму засіданні обговорив повідомлення Генеральної прокуратури України про розкриття вбивства журналіста Ігоря Александрова.

Депутати висловили стурбованість, що розслідування резонансної справи І. Александрова так затягнулося. Однак нині розкрито злочинну групу, яка крім цього злочину скоїла низку інших замовлених убивств. Депутати відзначили це як позитивний факт у діяльності прокуратури. «Слідча група провела дуже важливу  й копітку роботу і загалом прокуратура показала, що спроможна впоратися з таким важким завданням, як розкриття замовлених убивств, боротися зі злочинністю», — сказав депутат Ігор Плохой (ДГ «Демініціативи»). — Останнім часом на адресу правоохоронних органів лунає надто багато критики, що заважає їм плідно працювати». На думку депутата, якщо судом буде доведено причетність затриманих до вбивства І. Александрова, то парламентському комітету слід звернутися до Президента України з клопотанням про відзначення членів слідчої групи Генпрокуратури.

Голова комітету Володимир Мойсик наголосив, що тепер найголовніше — це рішення суду в справі вбивства І. Александрова. «Ми, депутати, не маємо законного права втручатися у хід слідства, але сподіваємося, що справжні вбивці отримають суворе покарання», — зазначив він.

Вл. інф.