Троє севастопольських хлопців, троє друзів — Сергій Дмитрук, Денис Данилов і Дмитро Бойчук — врятували двох дітей. 

Той пізній квітневий вечір, коли в будинках уже гасли вогні, хлопці запам’ятають на все життя. Побачивши дим, що вибивався з вікон квартири на Астраханській, друзі діяли в єдиному пориві. Махом злетіли на другий поверх і стали стукати у двері злощасної квартири. Потім вирішили вибити їх. Але вони раптом самі відчинилися, і до ніг рятувальників упав дев’ятирічний Кирило, котрий надихався чадного газу. Вихопивши хлопчика із суцільної завіси диму, передали його на руки сусідки і, глибоко вдихнувши, кинулися усередину. Діяли, як справжні професіонали: насамперед від’єднали електроенергію і зателефонували до служб 01, 02, 03.

У далекій кімнаті на шафі горіла старенька радіола, від якої вогонь і їдкий дим швидко поширювалися по всій квартирі. На ліжку ліхтариком висвітили чоловіка й жінку, які не подавали ознак життя. Вирішили шукати 11-річну Інну, про яку сказав її брат. Дівчинку знайшли непритомною у маленькій спальні і швидко винесли на свіже повітря.

До прибуття пожежних сміливці ще кілька разів пірнали в непроглядну темряву (була одинадцята година вечора) з відрами води. Вони самотужки локалізували, а потім і ліквідували пожежу. Поки прибулі вогнеборці приводили до тями непротверезілих дорослих, сусіди зі сльозами радості цілували замурзаних врятованих дітей і так само задимлених юних рятувальників.

За сміливість, професіональні дії на пожежі, за порятунок людей Денис Данилов, Дмитро Бойчук і Сергій Дмитрук одержали з рук начальника Управління МНС України в Севастополі Олександра Яківця спеціальні дипломи рятувальників і дорогоцінні подарунки — фотоапарати «Кодак». Усі троє стали учасниками всеукраїнської акції, їх імена занесено до списків претендентів на звання «Герой-рятувальник» року. Та пожежа на Астраханській визначила подальшу долю Сергія Дмитрука, котрий мріяв служити в міліції. Тепер він — першокурсник Харківської академії пожежної безпеки.