Комітет з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради минулої середи відклав прийняття рішення про притягнення народного депутата Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності. Журналістів про це повідомила сама Юлія Тимошенко.
За її словами, його було прийнято в зв’язку з повідомленням про хворобу Святослава Піскуна, який мав відповісти на низку запитань під час обговорення. Лідер блоку підкреслила, що така поведінка Генпрокурора не що інше, «як саботаж». Вона заявила, що в середу С. Піскун «був абсолютно здоровий» і навіть брав участь у засіданні фракції. А після обіду надіслав телефонограму, що захворів і не може бути присутній на засіданні комітету.
Хоча, як повідомляв раніше голова Комітету з питань Регламенту, депутатської етики та організації роботи Верховної Ради Валентин Матвєєв, Генеральний прокурор Святослав Піскун брав участь у засіданні робочої групи, яка вивчає матеріали щодо притягнення Юлії Тимошенко до кримінальної відповідальності.
Справа Юлії Тимошенко, за словами Святослава Піскуна, — складова справи Павла Лазаренка та керівників корпорації «Єдині енергетичні системи України». На думку Генпрокурора, висунуті на її адресу звинувачення, підтверджені документально.
А лідер БЮТ ще раз підтвердила, що на наступній погоджувальній раді депутатських фракцій і груп вона знову запропонує заслухати звіт Генерального прокурора про дотримання законодавства у країні.