Комітет Верховної Ради України з питань економічної політики, управління народним господарством, власності та інвестицій під час четвертої сесії планує розглянути більш як сто питань.

Зокрема, проект закону про забезпечення виконання зобов’язань рухомим майном, про право комунальної власності та управління об’єктами права комунальної власності, про міжнародну технічну допомогу, про зупинення дії мораторію на примусову реалізацію майна щодо державного підприємства «Ензим», про забезпечення вимог кредиторів та реєстрацію обтяжень (друге читання), про корпоратизацію державних підприємств, про холдингові компанії в Україні, про стимулювання розвитку регіонів (друге читання), про запровадження мораторію на видачу ліцензій на провадження господарської діяльності з випуску та проведення лотерей.

Члени комітету планують визначитися із внесенням змін до законів «Про оцінку майна, майнових прав та професійну оціночну діяльність в Україні» (друге читання), «Про угоди про розподіл продукції» (щодо переліку ділянок надр, які становлять особливу цінність), «Про зовнішньоекономічну діяльність» (щодо ліцензування експортно-імпортних операцій), «Про товарну біржу» (нова редакція) , «Про концесії» (щодо транспортування нафти, транспортування та розподілу природного газу і електроенергії), «Про ціни і ціноутворення» (щодо мораторію на підвищення цін на хлібопродукти), до Митного кодексу України (щодо конфіскації). Передбачається розглянути низку законопроектів про внесення змін до деяких законів України щодо захисту прав інвесторів, переліку суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, створення та функціонування спеціальних (вільних) економічних зон і запровадження спеціальних режимів інвестиційної діяльності на територіях пріоритетного розвитку, щодо митного контролю товарів і транспортних засобів безпосередньо на митному кордоні. На виїзних засіданнях комітету планується розглянути проблеми корпоративного управління (м. Київ, ЗАТ «Оболонь), про узагальнення досвіду функціонування та перспективи розвитку вільних економічних зон та територій пріоритетного розвитку зі спеціальним режимом інвестиційної діяльності (м. Миколаїв, м. Херсон) тощо.

Інформаційне управління Верховної Ради України.