17 кримських татар оголосили голодування, вимагаючи надати їм земельні ділянки для житлового будівництва. Вони попереджають, що в разі невиконання вимог кількість голодуючих щодня більшатиме. Телеграми про початок безстрокової акції розіслано у всі вищі інстанції України. Репатріанти також вдаються до самозахоплення земель на південному узбережжі Криму.
На місце конфлікту виїхав Генпрокурор Святослав Піскун. Він зустрівся з представниками протестуючих та місцевою владою. Ішлося про відоме: більш як три тисячі заяв кримських татар на виділення земельних ділянок для будівництва житла в Ялті селищні ради не розглядають роками, водночас біля моря йде інтенсивна забудова. Керівник Генпрокуратури пообіцяв грунтовно перевірити законність надання земель в Ялті, у триденний строк розглянути всі скарги репатріантів, закликав учасників акцій протесту прибрати тимчасові споруди на захоплених ділянках та поважати закон.
Представники меджлісу погодилися призупинити акцію непокори, однак мешканці «галявин протесту» згортати їх відмовляються.