Не дали розтягти на брухт

колишній пирятинський овочесушильний завод, слава якого колись сягала далеко за межі регіону. Місцеві підприємства вирішили на його базі заснувати ВАТ «Пирятинагроконсерви».
Поки що основна продукція — зелений горошок, але вже законсервовано чимало огірків, виготовлено фруктових соків. Населенню надають послуги з перероблення м’яса та городини.
«Живі» пам’ятники академіку
Нещодавно до «живих» пам’ятників видатному генетику і селекціонеру Миколі Вавилову — каштана, туї та меморіального парку — додалося два рідкісні дерева. Це прадавні родички сосни та ялини — метасеквойї.
До Полтави саджанці привезли і висадили на території дослідної станції директор ботанічного саду Харківського національного університету Олександр Альохін і доцент місцевої аграрної академії Віктор Самородов.
Яблучко та на тарілочку
У колишньому садівничому радгоспі, а нині реформованому кооперативі «Перемога», що в Хорольському районі, переходять до інтенсивних технологій вирощування фруктів. Висаджені яблуні перспективних сортів вітчизняної селекції «Топаз», «Еліза», «Чемпіон» прижилися і вже восени дадуть перші плоди.
Цьогорічний чудовий урожай — а в радгоспі понад 300 гектарів садів — не лише продають переробним заводам, а й безплатно відправляють у дитячі заклади.
Чудо-мед із заморської квітки
Цього сезону у сільгоспкооперативі «Радянський» Кобеляцького району втретє відкачали чистий мед з ехінацеї. Чудодійний продукт добре зарекомендував себе під час лікування захворювань печінки, шлунка, легенів, сприяє виведенню радіонуклідів.
Кількасот гектарів ехінацеї запилюють 75 бджолосімей, що у пересувних павільйонах кочують від поля до поля. Використання комах-трудівниць дає змогу підвищити насіннєву продуктивність рослин у кілька разів і отримувати мед надзвичайно високої якості.