Багатотисячний мітинг «За єдину Україну» відбувся 19 квітня біля будівлі Криворізької міськради (на знімку). Серед його учасників були представники місцевого Майдану, духівництво та громадські діячі. Багато прийшли у вишиванках, з державними прапорами України, прапорами Кривого Рогу і кримських татар. У руках несли плакати «Кривої Ріг — це Україна», «Криворіжці — за мир і єдину Україну». Почався захід з виконання гімну України.

— Наше місто показало всій Україні своє обличчя, — заявляли учасники. — Ми не допустимо повторення сценарію на сході України. Кривий Ріг — це Україна! Дуже радує, що на мітингу не було партійної символіки.

Організатори підкреслили, що ця акція проводиться, як протиставлення проросійському мітингу.

ТИМ ЧАСОМ

Оголошення владою Дніпропетровщини нагороди за піймання диверсантів продовжує давати плоди. За минулі вихідні правоохоронцям регіону було передано одинадцять «зелених чоловічків». За вісім з них уже виплачено 80 тисяч доларів. Ще трьох затриманих міліція перевіряє на причетність до сепаратистських дій.

Як розповів журналістам заступник керівника штабу Національного захисту області Михайло Лисенко, шістьох диверсантів доправили з Донецької області, чотирьох — з Луганської та одного — з Харківської. «Приймали» як на прикордонних блокпостах, так і на постах у центрі області.

У штабі зазначають, що передані не мали жодних тілесних ушкоджень, але руки в них були «зафіксовані» або наручниками, або скотчем.

Володимир РИБАЛЬЧЕНКО.

Дніпропетровська область.

Фото 1kr.ua