Кажуть, що міста — як люди. У них своя біографія, доля, свій настрій. Це особливо відчуваєш у Феодосії. Тут неповторна аура, незвичайне море, дуже гостинні люди. Вони шанують своє минуле й багато працюють для того, щоб Феодосія розвивалася динамічно, щоб з кожним роком ставала все привабливішим курортом і туристичним центром.
— Незважаючи на складну економічну ситуацію останніх років, городянам це вдається. Чому? Напевне, завдяки їхньому особливому ставленню до Феодосії, їхнім організованості, працьовитості, відданості своїй землі. Але причина, безумовно, й в іншому: у березні минулого року міським головою Феодосії люди обрали Володимира Олександровича Шайдерова, — розмірковує головний редактор журналу "Мер", заслужений журналіст України Богдан Білейчук, — особистість незвичайну за своїми і людськими, і професійними якостями. Він не любить розповідати про себе, акцентувати на тому, що вже зроблено, але факти говорять самі за себе. За недовгий час мерові та його команді вдалося розпочати реконструкцію порту, нафтобази й досягти успіхів, реанімувати міське житлове будівництво, нарешті вирішити питання про газозабезпечення регіону, налагодити своєчасну виплату зарплати бюджетникам та багато іншого. Городяни відчувають, як поступово поліпшується життя, оновлюється міське господарство, бачать, як день за днем змінює свій вигляд Феодосія.
Міський голова і мерія багато уваги приділяють розвиткові освіти і культури, відновленню та збереженню пам'яток історії, архітектури, мистецтва. Завдяки цьому Феодосія стає все більш комфортною для життя городян і привабливою для гостей.
Будуються нові готелі, пансіонати, бази відпочинку. Поліпшується робота транспорту, сфери побуту. В усьому цьому — вагомий особистий внесок мера, його ініціативність, незвичайні організаторські здібності і відданість Феодосії та її мешканцям.