Пам’ятник вогнеборцям

Величний горельєф на честь героїв-пожежників урочисто відкрито в Євпаторії. МНС України, у структурі якого нині перебуває мобільна пожежна служба, на пожертви кримчан і кошти спонсорів незабаром відкриє пам’ятники вогнеборцям і в Керчі та Феодосії. У рамках акції «Герой — рятувальник року», мета якої — віддати належне самовідданості пожежників, є й інші пам’ятні заходи вшанування вогнеборців, які лише цього року винесли з вогню і врятували життя понад сотні кримчан, зокрема семи малюкам.
 
Вокзал без преси і аптек
Днями на Сімферопольському залізничному вокзалі проводилася масова «зачистка» торговельних точок. Прибрали навіть аптеки і кіоски «Кримсоюздруку», поставлені тут 80 років тому. Тисячі туристів позбавлено можливості придбати пресу, сувеніри, харчі і ліки. Коментарів від адміністрації вокзалу журналісти так і не отримали. Господарі кіосків, шоковані брутальною (без попередження, з виламуванням дверей і дахів) ліквідацією, звернулися до послуг адвокатів.
 
Покращав дім, де починається життя
Троє хлопчиків народилися у день урочистого відкриття оновленого пологового відділення в Сакській центральній районній лікарні, де ще 30 жінок готуються стати мамами.
Оновлене за півмільйона бюджетних і спонсорських гривень приміщення, яке не бачило ремонту понад чверть віку, забезпечили цілодобовою гарячою водою, зручними меблями, централізованою подачею кисню в усі палати і пологову залу, новими світломоніторами для породіль й інкубаторами для немовлят, а також новозбудованим спеціальним боксом для необстежених і ВІЛ-інфікованих жінок з окремими прийомними покоями і пологовою залою. Завдяки залученню гуманітарної допомоги новосели отримали спектрофотометр — комп’ютерний аналізатор, який дає змогу отримати всі необхідні біохімічні показники, іншу найсучаснішу апаратуру та ще десять функціональних ліжок.