У  Києві з’явилася група шахрайок, яка спеціалізується на крадіжках у людей похилого віку. Особливий цинізм полягає в тому, що злодійки забирають у бабусь та дідусів останні гроші. Які ті протягом довгих років збирали собі на похорон...

Схема має такий вигляд. Дзвінок у двері. Люб’язна, добре одягнена жінка десь років сорока пояснює пенсіонерові, що вона з Ради ветеранів. Мовляв, обходить усіх, дізнається, хто чого потребує, пропонує свою допомогу в розв’язанні всіляких дрібниць, що можуть зіпсувати настрій ветеранові. Спочатку вона розмовляє за дверима, але оскільки потік її ласкавих слів не припиняється, жертва вирішує відчинити. Ще кілька хвилин на порозі, а потім самотня людина каже: «Та що ж ми тут стоїмо, проходьте!» В цей момент з’являється ще одна не менш люб’язна жіночка, яка нібито десь уже поспілкувалася з ветераном і приєдналася в цій квартирі до своєї колеги. Слово за словом, і добродушні гості повідомляють жахливу новину: «Незабаром в Україні проводитимуть обмін старих грошових купюр на нові!» Пенсіонера охоплює страх за свої копійки, котрі доведеться, вистоюючи в чергах, обмінювати. І от тут лунає пропозиція: «У вас є якісь гроші? Покажіть, і ми скажемо, чи будуть їх обмінювати. Якщо так, то ми вам допоможемо зробити це без черг». Жертва веде жінок до схованки. Вони разом розглядають гроші, а потім, поклавши накопичене на місце, знову йдуть на кухню допивати чай. Під час ходіння відчиняються двері, і до квартири проникає одна або кілька шахрайок, які дістають гроші та заразом перевертають квартиру в пошуках антикваріату. Потім вони виходять, а слідом за ними помешкання залишають і представниці «Ради ветеранів».

Одна з потерпілих бабусь, напевно, і не помітила б крадіжки, якби сусідка не сказала: «Що це від тебе ціла делегація вийшла? Спочатку три жінки, а потім ще дві». Дільничний, до якого із заявою про пограбування звернулася жінка, заявив: «Ви сьогодні на Нивках третя!».