На Дніпропетровщині вирішили поставити захист Батьківщини на комерційну основу. Населенню пропонується здавати вогнепальну зброю і ловити найманців-диверсантів за долари. Пристойну суму готові «відвалити» і за звільнення захоплених будівель. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник голови Дніпропетровської обласної адміністрації Борис Філатов.

Так, зданий автомат передбачає винагороду в одну, кулемет — півтори, а гранатомет — дві тисячі доларів США.

— За кожного переданого «зеленого чоловічка», адже він найманець, що ступив на нашу землю і намагається зіштовхнути нас у братовбивчу війну — винагорода 

10 000 доларів США, — пише Борис Альбертович. — За кожну звільнену будівлю, передану місцевій владі та під охорону спецроти «Донбас» батальйону «Дніпро» — винагорода 200 000 доларів США (причому в територіальної громади залишається вільне право доступу в будь-який момент).

Чиновник обіцяє, що найближчим часом Штаб Національного захисту повідомить усі подробиці, місця передачі грошей, контактні телефони. У прес-службі обласної держадміністрації кореспондентові «Голосу України» порадили віднестися до цієї інформації, як до об’єктивної. Втім, на запитання про джерела фінансування обіцяної винагороди відповіді не надійшло.

Фото УНІАН. 

Озброєні активісти ГО «Оплот» (м. Харків) у будівлі Донецької міської ради.