Ми, мешканці Вишневого, що в Київській області, сусіди Терницьких по гаражу. Лише з тією різницею, що в наших гаражах стоять автомобілі, а вони вже майже рік мешкають у ньому. Кілька років тому купили Терницькі квартиру, але завдяки зусиллям управління економіки й інших служб облдержадміністрації за рішенням Києво-Святошинського суду їх викинуто з неї. Про це ми добре знаємо з їхніх розповідей і кількох публікацій у «Голосі України».
Анатолій Терницький — капітан-пожежник. 26 квітня 1986 року з перших годин брав безпосередню участь у ліквідації аварії на ЧАЕС, інвалід, має кілька захворювань. Його дружина Людмила також тяжкохвора. Мало того, що в них відібрали помешкання, їм не повернули гроші відповідно до реальної вартості забраної квартири. Ні Верховний Суд України, ні Генпрокуратура, ні Мін’юст, ні Вища Рада юстиції не захистили порушені права сім’ї Терницьких.
Ми звертаємося із запитанням до Президента України, Верховної Ради. Що коїться в нашій країні, коли людина, яка заслужила на всіляку допомогу держави, не може захистити свої законні права?
Юрій ДІДЕНКО,Василь САВІН,Анатолій ХВАЛІНСЬКИЙ,Микола ЮР’ЄВ.
Вишневе
Київської області.