У «Голосі України» за 8 лютого нинішнього року прочитав статтю «Обережно: дорога з «бісиками» і хочу сказати, що я поки що не зустрічав переконливих доказів чудес. Світ створено за суворими законами фізики, хімії та біології. Просто є закони, яких людство поки що не знає, як не знало триста літ тому про електричний струм, можливості передавати звук і зображення на відстані (радіо і телебачення) тощо. Багато чого не знаємо ми й нині.
Я помітив цікаве явище. Коли їду на машині з Чернігова до Славутича, після повороту з дороги Чернігів—Чорнобиль на північ до Славутича, відчуваю незрозумілу сонливість. На щастя, я це давно помітив і вживаю заходів безпеки. Може, це просто збіг чи розслаблення: ти вже майже вдома, дорога знайома.
Думаю, треба дослідити це місце. Насамперед потрібно виміряти потенціали магнітного поля Землі, величини струму в масі машини, завихрення поля всередині, вплив на статичні заряди в тілі людини, струми від цих зарядів на нервових шляхах. Наша взаємодія з магнітним полем поки що маловідома. Можливо, є інформаційне поле, з яким контактує наш мозок. Але ні про поле, ні про контакт з ним ми нічого не знаємо, звідси багато спекуляцій на тему замовлянь, чаклування тощо. А феномен гіпнозу визнано давно. Багато людей ним володіє і відкрито користується (приміром, керівники релігійних сект, цигани).
І жодних вам бісиків. А фізика, радіотехніка, нейробіологія, психологія і не знаю ще які науки. Дякую за увагу.
Славутич
Чернігівської області.