Хокей. Чемпіонат України. Фінальна серія. Київ. 29 березня. Спорткомплекс «Авангард». 700 глядачів. «Сокіл» (Київ) — «Барвінок» (Харків). 5:0 (0:0, 2:0, 3:0). Савенко, 37, Шафаренко, 37, Доніка, 50, Марковський, 51, Єловиков, 60.
Харків. 31 березня. Ковзанка ХМ СДЮШОР. 500 глядачів. «Барвінок» — «Сокіл». 0:6 (0:2, 0:1, 0:3). Млинченко, 19, Крикуненко, 19, 55, Ніколаєв, 34, Валіуллін, 48, Доніка, 54.
Дуже хотілося, щоб фінал був захопливий і гострий за сценарієм. Як, скажімо, попередні між «Беркутом», котрий, на жаль, припинив існування, і «Соколом. Однак у нинішньому протистоянні сили були вочевидь нерівні. І це не дивно, бо харківський клуб —напівпрофесіональний. Хоча у його складі цього разу виступали гравці національної збірної Дмитро Цируль та Роман Сальников. У «Соколі» — самі професіонали.
Лише в першому періоді київської зустрічі харків’яни ціною величезних зусиль зберегли свої ворота недоторканними. А після першої перерви все стало на свої місця. Хоча, підкреслюємо, підопічні Едуарда Цируля весь час чинили гідний опір. Але клас є клас. А він значно вищий у киян.
Не сталося дива і в Харкові. Гості мали ще помітнішу перевагу.
— Перед початком сезону, — сказав наставник харків’ян Е. Цируль, — команді поставили завдання — виграти срібні медалі. І ми дуже раді, що добилися мети.
Тренер «Сокола» Олександр Сеуканд так прокоментував фінал:
— Харків’яни заслужили найвищої похвали. Гадаю, обидва матчі прислужилися популяризації хокею. А для гравців збірної країни, які брали участь у поєдинках, стали ще однією нагодою перевірити сили.
Отже, після трирічної перерви «Сокіл» повернув собі титул чемпіона. Нагадаємо, що в чемпіонаті СЄХЛ кияни фінішували третіми.
А тепер уся увага до національної команди, яка у столиці розпочинає підготовчий збір перед чемпіонатом світу. Наша збірна проведе ще й низку контрольних матчів: 8—9 квітня — з командою Росії в Москві, 12—13 квітня також на виїзді — з білорусами. Нарешті 22—23 квітня у столичному Палаці спорту ми прийматимемо збірну Австрії.