В Україні серед 25 голів обласних рад є одна жінка. Зворушливо, що Галину Іллівну Булавку на цю високу посаду депутати обрали у краї, уславленому гучними чоловічими професіями: сталевари, гірники залізорудних шахт, машинобудівники, творці ракетної техніки. Одне слово, Дніпропетровщина...

Привітавши голову облради з жіночим святом, ми попросили Галину Іллівну забути на хвилю щоденні клопоти, політичні баталії, економічні проблеми і спитали:

— Який найкращий спогад у вашому житті?

— Найсвітліші спогади мого життя, — відповіла Галина Іллівна — це дитинство. Тато рано пішов з життя, коли я була ще малою. Тому найдорожчою людиною для мене була матуся. Ми з братом намагалися нічим не засмучувати її. Навчалися так, щоб мама могла нами пишатися. Важко їй жилося самій з дітьми. Для мене мама й сьогодні залишається найкращою подругою, і я завжди знаходжу час, щоб провідати її. Просто посидіти поруч, погомоніти, підбадьорити. Так хочеться, щоб моя вісімдесятилітня матуся ще довго відчувала радість життя...

— Яке свято ви більше любите?

— Люблю весну, люблю 8 Березня, бо для мене це початок весни. Але найулюбленіше моє свято — День Перемоги. У травні все розквітає, це — ніби гімн життю, симфонія вічної любові. Мільйони тюльпанів цього дня кладуть до святих обелісків полеглих воїнів, і для мене це найбільш урочисті, хвилюючі і світлі переживання.

— А які квіти любите?

— Усі квіти — неповторні дарунки природи. Їх не можна не любити. Радію з квітів білого і жовтого кольорів. Бачу в них світло і тепло сонця.

Вікторія КЛИМОВИЧ, Микола НЕЧИПОРЕНКО.

Дніпропетровськ.