Хоча в Україні лише нинішній рік офіційно оголошено роком культури, в Сватівському районі на Луганщині повернулися обличчям до культури набагато раніше. Оголосивши ще 1998-й «роком культури», сесія райради ухвалила рішення збільшити фінансування закладів цієї сфери, що, в свою чергу, дало можливість збільшити зарплату працівникам культури і утримання дванадцяти народних самодіяльних творчих колективів. Сесія райради також заснувала звання «Народний артист Слобожанщини», яке присвоюють кращим діячам мистецтва. А два роки тому глава райдержадміністрації Володимир Просін підписав розпорядження, згідно з яким у кожному класі шкіл району стали обов’язкові уроки... вальсу. Торік у всіх навчальних закладах відбулися конкурси на кращу танцювальну пару, а останнім акордом цього танцювального фестивалю став великий гала-концерт у селі Милуватка. Спеціально для цього шоу було заасфальтовано сільську площу, де свою танцювальну майстерність демонстрували дві тисячі дівчат і юнаків. 250 кращих виконавців було нагороджено путівками до оздоровчих таборів.
А нині сватівське районне радіо своє мовлення в ефірі закінчує рубрикою «Пісня, народжена в рідному краю»: щоразу звучить новий твір місцевих авторів.
І депутати райради, і її голова переконані: розвиваючи духовні потреби земляків, закладається основа й майбутнього економічного благополуччя краю.
Луганська область.