Що очікує на сільгоспвиробників Луганщини цього року? Своїми думками поділився начальник головного управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації Валерій Іванов:
— Перезимівля колосових проходить у дуже складних умовах. В результаті грудневих і січневих морозів в області загинуло приблизно 16 тис. га озимини. Нині снігу на ланах уже задосить, і це, безперечно, позитивно позначиться на врожаї-2003. А щодо втрат озимих, то ми їх прогнозували, визначивши цифру в 30 тис. га. Тому запасли посівний матеріал, якого вистачить на 560 тис. га.
Щоправда, у 38 сільгосппідприємствах з посівним матеріалом є проблеми — через безгрошів’я 14 господарств, приміром, ще й досі не розрахувалися з банком за взяті кредити, деякі поміняли власників і переживають період становлення.
Створено достатній запас мінеральних добрив. А одна з нафтових компаній обіцяє постачити на проведення весняно-польових робіт більш як 7,5 тис. тонн дизпалива, 2,5 тис. тонн бензину. При цьому існує домовленість, що все пальне, зарезервоване на березень, аграрники отримають за фіксованою ціною — 1 550 грн. за тонну. Всього в області його запасли 250 тис. тонн.
Луганська область.