Вечірнє засідання 
20 лютого
На пленарному засіданні народні депутати віддали 271 голос за обрання Геннадія Руденка головою Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.
Затвердивши постанову про обрання суддів, Верховна Рада вирішила після цього ще одне кадрове питання.
— Трьох членів Національної ради з питань телебачення і радіомовлення ми давно визначили, а чотири кандидати на ще одну посаду носять це почесне звання з 25 вересня, — зазначив голова Комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко. — Серед чотирьох претендентів найбільше голосів набрала Тетяна Лебедєва.
Проект закону України про внесення змін до деяких законів України, які стосуються пестицидів і агрохімікатів, представили голова підкомітету Комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Сергій Терещук та Міністр агрополітики Сергій Рижук. Як з`ясувалося, 20 іноземних компаній, півтори тисячі суб’єктів торгують цими засобами. Потрібно запровадити ліцензування. Законопроект пом’якшує реєстрацію засобів захисту в нашій державі, визначено повноваження всіх центральних органів виконавчої влади — з питань аграрної політики, охорони здоров’я, екології та природних ресурсів. Раніше застосовували 120 тисяч тонн пестицидів та отрутохімікатів застарілого типу. Сьогодні — 17—18 тисяч тонн, норми витрат яких на один гектар низькі. Потрібна більш чітка і гнучка система використання, реєстрації, контролю і ліквідації пестицидів. А на думку Юрія Кармазіна, треба ввести суворий контроль на ввезення дослідних партій для випробування — бо що таке дослідна партія, які її розміри? Він застеріг від згортання власного виробництва. На сесії пролунали також заклики розвивати вирощування екологічно чистої продукції —без застосування хімії.
За результатами парламентських слухань «Суспільство, засоби масової інформації, влада: свобода слова та цензура в Україні» прийнято за основу проект закону про внесення змін до деяких законів України. Під час обговорення зазначалося, що надмірні судові позови до ЗМІ можна врегулювати державним митом. Висловлено побажання чіткіше вказати, що таке цензура, яка відповідальність за це і за переслідування журналістів.
Народні депутати внесли зміни до деяких законодавчих актів, спрямовані на приведення окремих положень у відповідність до Закону «Про судоустрій», проголосували в першому читанні за законопроект, який націлено на застосування міждержавних стандартів на вироби із золота і срібла. Зміну розмірів страхового внеску передбачають зміни до Закону «Про страхові тарифи на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності». Верховна Рада затвердила ще одну державну нагороду — орден Данила Галицького.