У  цьому цілковито переконана Олександра Кужель, голова Держкомітету з регуляторної політики і підприємництва. Відвідавши місто-герой, вона піддала гострій критиці депутатів міськради, котрі «загальмували» урядовий проект рішення стосовно кредиту МБРР на програму децентралізації теплопостачання Севастополя.
Кілька років цей проект обговорювано на різних рівнях, бо чинна нині система теплопостачання мало кого задовольняє. Однак умови, на яких Київ пропонував узяти кредит у 28 млн. доларів, депутатів не влаштували. Коли ще згадати, що підготовлений урядом проект рішення було запропоновано депутатам замість їх власного за п’ять хвилин до голосування, то не дивно, що в сесійній залі зчинилася колотнеча. Особливо гостро проти пропозиції Києва виступали комуністи. «Якщо приймемо пропоновані урядом умови кредиту, — сказав у своєму виступі депутат Василь Пархоменко, — то всі субвенції, які виділяють місту з огляду на базування Російського флоту, підуть на його погашення. І про соціальні програми доведеться забути».
Позиція Олександри Кужель зрозуміла: «Місто не тільки створює собі поганий імідж, а й завдає величезної шкоди державі, адже після цього Всесвітній банк реконструкції і розвитку не захоче співпрацювати з Україною у програмах підтримання комунальної власності».
Серед депутатів, які голосували «проти», — голова міськради Валентин Борисов і його заступник Василь Пархоменко, які мають неабиякий досвід роботи у владних структурах. Час покаже, хто мав рацію. Поки що депутати не збираються знімати з порядку денного цю проблему, вважаючи, що є й альтернативні методи її розв’язання.