У Сімферополі в результаті зухвалого масового розкрадання повітряних ліній електропередач без освітлення залишилося 124 вулиці. До того ж зловмисники розривають електричні ланцюги — і десятки сусідніх вулиць із уцілілими дротами поринають у темряву.
З початку року вже вирізано 15 кілометрів алюмінієвих дротів, а торік на брухт пішло 35 км. Загальна вага викраденого становила понад п’ять тонн. У пунктах прийому кольорових металів поцуплене скуповувати не бояться: за кілограм зазвичай дають дві гривні. Тоді як спеціалісти твердять, що реальна вартість вища в десяток разів.
Грабіжників, навіть упійманих на гарячому, часто відпускають або штрафують. Бо вони примудряються не переступати мінімальну межу суми викраденого, коли можна відкривати кримінальну справу. А масштаби планомірних нічних розкрадань добре екіпірованими бригадами нині такі, що відповідні служби місяцями не встигають поновлювати лінії електропередач. І в бюджеті міста коштів на ремонт понівечених крадіями мереж не передбачено.