Питання формування бюджету Криму розглядалися на нараді в Керченському міськвиконкомі. Ініціаторами обговорення виступили народні обранці Верховної Ради АРК, які об’єдналися в депутатську групу «Східний Крим». Вони висловилися за прозорість бюджетних фінансових потоків, що спрямовуються із центру містам.
Як і раніше, пріоритетними питаннями для Керчі залишаються водопостачання, газифікація, зокрема, переведення Камиш-Бурунської ТЕЦ та котелень міста на газ, та низка інших, які, на думку депутатів, неодмінно мають знайти своє відображення у витратних статтях бюджету півострова.
* * *
Утретє в Керчі проводився міський рейтинг популярності «Золотий грифон». В анкетуванні взяли участь 34 270 осіб. Було названо 337 претендентів на звання кращого. Уже двічі перемагає в конкурсі начальник Керченського торгового порту Олександр Котовський. 2001 року він набрав найбільшу кількість голосів у номінації «Меценат року», а торік — став кращим працівником транспорту. Лідером у номінації «Керівник року» залишається міський голова Олег Осадчий.
* * *
Вийшов у світ збірник наукових статей «Природно-біологічні та екологічні проблеми Східного Криму». Сприяння та фінансову допомогу виданню книжки надав Республіканський комітет екоресурсів АР Крим. До збірника ввійшли статті вчених, у яких розглядається ситуація у рибній промисловості та рибодобуванні Чорного й Азовського морів, а також відображено проблеми меліорації, паспортизації грунтів та інші питання природоохорони.
* * *
У рамках спеціальної економічної зони «Порт Крим» освоєно більш як 600 тисяч доларів. Затверджено генеральний план забудови районів п’ятого складу та Керченської поромної переправи.
Біля неї плановано спорудити могутні підприємства з виробництва взуття, одягу, текстилю, складання телевізорів тощо. Перспективою роботи в СЕЗ зацікавилося понад чотири тисячі зарубіжних фірм та банків.