До мусульманського свята Курбан-байрам У сімферопольському мікрорайоні Фонтани заселено 70-квартирний будинок. Зведено його на кошти програми облаштування депортованих. Як запевнив голова Державного комітету у справах національностей і міграції Геннадій Москаль, цьогоріч на облаштування житла для репатріантів буде виділено 43 мільйони гривень. На свій куточок чекають ще 1,5 тисячі прибулих з місць заслання сімферопольців.

Відчули турботу державних мужів і мешканці недавно створеного будинку милосердя для кримських татар — учасників національного руху за повернення на батьківщину. Їм подарували телевізор, а незабаром обіцяють автомобіль. Ініціатор створення, а нині керівник закладу, Айше Сеітмуратова відзначила, що нині тут не лише створено нормальні умови для життя. Літні люди мають можливість дотримуватися й національних традицій.
На півострові Курбан-байрам оголошено вихідним для мусульман. Протягом трьох днів вони ласують самсою, шашликами з баранини і найрізноманітнішими кримськими солодощами.