На порядку денному засідання Комітету ВР з питань фінансів і банківської діяльності стояло десять питань: хоч депутати «стріляли» результативно, поцілити «в десятку» не вдалося.

Члени комітету розглянули пропозиції Президента до Закону «Про внесення змін до деяких законів України з питань оподаткування». А саме: заветовані Президентом пільги книговидавцям, які надавалися б до 1 січня 2004 року законами України «Про оподаткування прибутку підприємств», «Про податок на додану вартість» та «Про єдиний митний тариф». Перший заступник голови комітету Василь Цушко одразу запропонував закликати депутатський корпус подолати вето Президента, котрий вважає окремі положення неконституційними й упевнений, що запропоновані пільги посилять навантаження на держбюджет у розмірі 700 мільйонів гривень. Згадали також, що до схвалення закону в сесійній залі фігурували інші втрати — 60 мільйонів гривень. Депутатів цікавило, чим зумовлені такі кричущі розбіжності в ціні питання. Сергій Буряк висловив сумнів, що вето буде подолано. Проте голосування членів комітету засвідчило рішучий намір народних депутатів піти на цей крок.

Ще більшу одностайність члени комітету виявили під час голосування за долю законопроекту, який стосувався вилучення з переліку місцевих податків збору за проїзд територією прикордонних областей автотранспорту, що прямує за кордон. Депутати зійшлися на тому, що це сприятиме збільшенню обсягів транзитних перевезень вантажів, зростанню доходів вітчизняних перевізників і відрахувань до державного бюджету.

Найбільше запитань і пропозицій викликав законопроект «Про іпотеку», який доопрацьовували після невдалого першого читання. Бо він сьогодні — своєрідне мірило не лише економічних, а й політичних інтересів. Так, фракція комуністів вустами члена комітету Олександра Ткаченка наполягає на тому, щоб землі сільськогосподарського призначення, об’єкти комунальної та державної власності не були предметом іпотеки. А висновок головного науково-експертного управління ВР такий: з урахуванням висловлених зауважень, законопроект можна приймати за основу.