Москва

Держдума РФ все-таки ухвалила закон, який дає змогу вивозити за межі Росії без будь-яких довідок до трьох тисяч доларів або еквівалент цієї суми. Якщо у вас буде від трьох до десяти тисяч доларів, то гроші треба внести до декларації, але пояснювати довідками, звідки вони взялися, не треба. Це прогрес і наближення до цивілізованих загальноєвропейських правил.
Зміни торкнулися й іноземців, яким раніше не дозволялося вивозити з Росії жодного долара, якщо вони не ввозили його перед цим до країни. А от за спробу нелегально, без декларування вивезти з країни понад десять тисяч доларів передбачено суворе покарання. По-перше, конфіскація знайдених грошей, а також штраф від 100 до 200 відсотків знайденої митниками нелегальної суми.
Водночас Держдума направила запит главі уряду РФ Михайлові Касьянову і генеральному прокуророві країни про неприпустимість використання на цінниках товарів суми в умовних одиницях. На думку заступника голови бюджетного комітету Думи Валерія Гальченка, це сприяє росту інфляції та зниженню життєвого рівня й реальних доходів населення. У Москві у. о. вже рівняються не на долар, як раніше, а на євро. Тому ціни на все різко підскочили, що, на думку бюджетного комітету, «не зумовлено виробничими і реалізаційними витратами». Якою буде реакція державних чиновників на цей запит? Ймовірно, що його просто проігнорують або відпишуться у канцелярському стилі, бо стихію з у. о. приборкати надто важко.
Кишинів
Конституцію напишуть разом
Придністров’ю запропонували стати співавтором конституції Молдови. Як передає РІА «Новини», з такою пропозицією виступив президент Молдови Володимир Воронін. Керівництво Придністров’я розцінило заяву як серйозну пропозицію і має намір ретельно її вивчити. Водночас у Тирасполі чекають із Кишинева проект угоди про заходи з остаточного врегулювання придністровської проблеми.
Вашингтон
Місто під захистом
Військові транспортери з протиповітряними ракетами розгорнуто навколо Вашингтона; патрулі винищувачів над Вашингтоном і Нью-Йорком  посилено. Це перше розгортання системи ППО після вересня 2001 року.
Пхеньян
До переговорів готові
Офіційний Пхеньян заявив, що КНДР готова до мирного розв’язання ядерної проблеми. Зокрема, країна готова до переговорів із США, але побоюється, що Вашингтон може відмовитися від прямих переговорів. З проханням про сприяння КНДР звернулася до Великобританії як до найближчого союзника США. Водночас МЗС КНДР заявило: «Якщо США порушать наші кордони, то вони відповідатимуть за це. Народ і армія Північної Кореї готові воювати. Ми впевнені в нашій перемозі».
Мекка
Жертви хаджу
У результаті нещасного випадку під час хаджу загинуло 14 прочан. Інцидент стався на початку дня в Мецці. Згідно зі звичаєм, прочани кидають каміння в три колони, що символізують спокуси диявола. Як передає АР, під час виконання ритуалу кілька осіб упали і були розтоптані натовпом. Загальна кількість потерпілих невідома...
Цього року, за офіційними даними, в хаджі беруть участь 1 млн. 900 тис. прочан. Смерть під час здійснення хаджу вважається у мусульман особливо почесною.