Столична санепідемстанція ще на початку тижня підготувала розпорядження про запровадження з сьогоднішнього дня карантину в школах столиці. Чи стане воно чинне — залежить від інтенсивності зростання захворюваності серед учнів. Прогнози нерайдужні. За даними Українського центру грипу, країна на порозі епідемії. Перший симптом наближення напасті — зростання захворюваності серед школярів. Саме діти становлять 90 відсотків від загальної кількості госпіталізованих.

У Центрі грипу стверджують, що Київ, за підсумками даних минулого тижня, стоїть біля самісінького епідемічного порога. В столиці рівень захворюваності становив 104,4 хворого на 100 тисяч мешканців за епідпорога 110,7. Упритул до головного міста країни наблизилися за цим показником Дніпропетровськ, Харків та Вінниця. А в Калуші Івано-Франківської області вже відмінили уроки в школах.
Нинішнього року епідемія розпочинається нетрадиційно — з Києва. Зазвичай грип насувається з промислових східних регіонів (Дніпропетровської, Донецької, Запорізької областей) або з північних регіонів, що межують з Росією.
Тішить одне: епідемія ця пізня, лютнева. Тому, на думку фахівців, вона не буде інтенсивна.