Учора Державна рада з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України схвалила план дій і цільовий план на 2003 рік. Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу заступник глави адміністрації Президента України Анатолій Орел. За його словами, на засіданні Держради були прийняті рішення, в яких конкретно прописано необхідні заходи, терміни їх виконання і відповідальність. Як підкреслив 
А. Орел, головна ідея цих рішень — «переходити від декларації до виконання конкретних заходів».
За словами заступника глави АП, на засіданні також було прийнято рішення призначити Першого віце-прем’єр-міністра України Миколу Азарова уповноваженим України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. Учасники засідання обговорили й питання координації зусиль на міжвідомчому рівні.
Анатолій Орел зачепив й інші міжнародні теми. Україна, заявив він, готова підтримати пропозиції Молдови стосовно ухвалення нового порядку проходження вантажів з Молдови і Придністров’я. За його словами, передає кореспондент УНІАН, це питання також було обговорено на вчорашньому засіданні.
А. Орел відзначив, що «ми очікуємо від керівництва Молдови пропозиції щодо прийняття нового порядку проходження вантажів з Молдови і Придністров’я. Очікуємо пропозиції і готові їх підтримувати».