Подальший розвиток торгівлі сільськогосподарською продукцією обговорили посол України в Японії Юрій Костенко та керуючий директор Японської асоціації виробників тваринних кормів Мінору Йонеяма. Асоціація, що об’єднує 56 приватних компаній-виробників, — один з найбільших споживачів в Японії української сільгосппродукції, передусім сухого знежиреного молока та зернових культур. Торік частка сухого знежиреного молока з України на японському ринку становила 36 відсотків. Уперше було здійснено поставки фуражного ячменю та пшениці.
Під час зустрічі посол наголосив на зацікавленості нашої сторони у зростанні поставок в Японію агропродукції, для чого є всі передумови. Йшлося й про можливість візиту до Японії фахівців Міністерства аграрної політики України для обговорення конкретних питань співробітництва у цій сфері.
Як повідомили «ГУ» в Посольстві, порівняно з попереднім роком товарооборот між Україною та Японією торік збільшився на 20 відсотків. Зростання обсягів українського експорту в Японію становило 9, а імпорту — 63 відсотки.