Газа

У кількох сутичках, що сталися в ніч із середи на четвер на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа, солдатами ізраїльської армії було вбито п’ятеро палестинців. Цієї самої ночі в результаті нападу на казарму палестинці вбили двох ізраїльських солдатів.
Вашингтон
Нові версії
Версію про те, що катастрофа шаттла «Колумбія» сталася внаслідок пошкодження термічної плитки крила корабля після удару ізолюючою піною, що її вважали досі основною, спростували фахівці NASA. Тепер експерти розглядають інші версії, зокрема, про можливе пошкодження обшивки корабля метеоритом або «космічним сміттям».
Делі
Збито пакистанський літак
Індійські військовики збили пакистанський літак-розвідник, який порушив повітряний простір Індії у штаті Джамму і Кашмір. Інцидент стався в середу вдень за 250 км на північ від Джамму. Тиждень тому Пакистан повідомляв про те, що збив індійський літак-розвідник, який вторгнувся у пакистанський повітряний простір.
Багдад
Пауелл показав шоу
Ірак категорично відкинув усі звинувачення, які висунув проти нього в Раді Безпеки ООН держсекретар США Колін Пауелл. Посол Іраку при ООН Мохаммед аль-Даурі порівняв докази Вашингтона з мультфільмом. Як зазначив іракський дипломат, усі об’єкти, про які казав Пауелл, неодноразово відвідували оонівські інспектори і жодних слідів зброї масового ураження вони не знайшли. У Багдаді радник Хусейна Амер аль-Сааді назвав виступ держсекретаря США «типовим американським шоу з танцями і спецефектами».
Члени РБ не були одностайні в оцінках виступу Пауелла. Три постійні члени Ради Безпеки — Китай, Росія і Франція заявили, що не вважають надані ним докази вичерпними і не змінять своєї позиції щодо Іраку. А Велика Британія, ще один постійний член РБ, підтримала США.
Белград
Суперечка про Косово
Прем’єр-міністр Сербії Зоран Джинджич заявив, що має намір добиватися початку переговорів про статус Косово в червні нинішнього року. Цього місяця виповнюється чотири роки з моменту переходу Косово під управління адміністрації ООН. Джинджич обвинуватив міжнародну спільноту в нехтуванні інтересами сербського населення краю і заявив, що для Сербії неприйнятна ідея надання Косово незалежності.
Пхеньян
Мета суто мирна
Північна Корея повідомила про відновлення роботи ядерного реактора на АЕС у місті Йонбене. Представники КНДР наголошують, що запуск здійснено винятково з метою виробництва електроенергії. У відповідь на повідомлення про запуск реактора США назвали Північну Корею «терористичним режимом» і повідомили про наявність у неї ядерних боєголовок.