Сесія Одеської міськради прийняла бюджет на 2003 рік: його обсяг за доходами і витратами становить 676 мільйонів гривень. Це значно більше, ніж було торік. І хоча для міста з тисячами проблем ця сума замала, та, як кажуть в Одесі, це вже «дещо».
Скажімо, мільйон гривень на спорудження дитячої лікарні разом з коштами, що їх зобов’язалися виділити міські підприємства, таки дадуть змогу лікарню збудувати. У більших обсягах, ніж досі, зводитимуть житло, що вкрай важливо для тих, хто мешкає в аварійних будинках чи й зовсім залишився без даху над головою через інтенсивну руйнацію старих осель. Оновлюватиметься міський транспорт. Краще ремонтуватимуть дороги й тротуари.
Витрати на соціальний захист населення збільшено порівняно з минулим роком у 1,7 разу. При цьому 15 мільйонів гривень іде на дотації незаможним у зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги та воду. Відомо, як болісно сприйняли оте підвищення багато одеситів, і тепер сесія зробила реальний крок до того, щоб бідні не постраждали, а заможні розплачувалися за все сповна зі своїх доходів. До речі, створена урядом комісія дійшла висновку: підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги здійснено в Одесі правомірно і навіть з деяким запізненням. Адже в багатьох обласних центрах вони давно вже такі чи й вищі від тих, що вводять тепер тут.
Одеса.