У рамках програми боротьби з бідністю депутати Херсонської міськради схвалили програму «Муніципальний хліб», котра передбачає забезпечення малоімущих верств населення хлібом за пільговими цінами. За собівартості 1 грн. 30 коп. за кілограм хліб коштуватиме для них 1 грн. На покриття різниці в бюджеті-2003 передбачено 425 тис. грн. Норма хліба на одного «їдця» становитиме 300 грамів на добу.
Тим часом «Муніципальний хліб» критикують окремі депутати та засоби масової інформації. На їхню думку, і в цій благородній справі «стирчать вуха» власних інтересів чиновників. Незручним визнається те, що пенсіонер чи інвалід не зможе купити дешевий хліб там, де йому зручно, а змушений буде послуговуватися лише визначеними торговими точками. На всіх пільгових споживачів плановано виготовити спеціальні електронні картки суто індивідуального призначення — щоб ніхто «лівий» не скористався пільгою. А для цього необхідно буде комп’ютеризувати всю мережу кіосків.
Отож на електроніку з бюджету буде виділено ще 100 тисяч гривень. Чи не краще обійтися звичайними паперовими талонами, а на зекономлені гроші розширити коло пільговиків? — запитують деякі депутати, а з ними й журналісти. Пропонують додати кілька належних бюджетних гривень до пенсії — і людина сама купить хліб, де їй зручніше.
Скоріше, припускають опоненти, комусь саме те й потрібно: «перекачати» 100 тисяч грн. бюджетних коштів до певної структури, що торгує комп’ютерами та їх монтажем.
 
Херсон.