Ранкове і денне засідання 4 лютого

Третя сесія Верховної Ради четвертого скликання розпочала свою роботу майже в рекордному складі — на початок засідання зареєструвався 431 народний депутат. А зі складанням присяги новообраного народного депутата від блоку « За єдину Україну!» Юлії Чеботарьової Верховна Рада віднині може працювати в повному конституційному складі — 450 парламентаріїв, про що й оголосив Голова парламенту Володимир Литвин.
На церемонії відкриття сесії були присутні Президент України Леонід Кучма, а також Прем’єр-міністр Віктор Янукович, керівники Конституційного та Верховного судів, Рахункової палати України, Генеральний прокурор, міністри, запрошені гості. Прозвучав Гімн України. Народні депутати вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих американських астронавтів. Після цього Голова ВР оголосив хвилину мовчання за загиблими під час пожежі на шахті імені Дзержинського гірниками.
З парламентської трибуни склав присягу новопризначений член Конституційного суду Валерій Пшеничний.
Із промовою на сесії виступив Голова Верховної Ради Володимир Литвин, який окреслив складність і масштабність завдань, що повинна вирішити третя сесія.
На ранковому засіданні групі народних депутатів за заслуги перед українським народом було вручено Почесні Грамоти Верховної Ради та срібні пам’ятні медалі «10 років Незалежності України».
Після цього народні депутати перейшли до обговорення розкладу засідань та порядку денного третьої сесії Верховної Ради.